keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Terveen paperit

Meidät on nyt mieheni kanssa monilla kokeilla testattu ja terveiksi todettu. Molemmat meistä. Onhan tämä helpottavaa, ainakin tänään. Miehelleni oli erityisesti iso juttu kuulla, että sperma on jopa erinomaista. Minunkaan hormoniverikokeet ei kerro muuta kuin sen, että viitearvojen sisällä ja turvallisella keskialueella pysytään. Jei! Lähete jatkotutkimuksiin saatu (kohtu ja munatorvien aukiolo) sekä minulle tiputteluvuodon takia terolut-resepti. Lääkäri oli tällä kertaa suopein mielin lääkityksen suhteen, jospa sitä nyt kokeiltaisiin ja todettaisiin, onko mitään vaikutusta outoon tiputteluun heti melkeinpä ovulaation jälkeen. Käynti herätti siis yksinomaan positiivisia tuntemuksia. En itkenyt kertaakaan! Tämän avulla todellakin jaksaa odottaa ensi vuoteen niitä jatkotutkimuksia.

Ihanaa, että kuukauden kuluttua on jo viimeinen työpäivä ennen joulua. Vaikka emme tule saamaan sitä parhainta joululahjaa, niin ainakin aion nauttia joulustamme ja kerätä voimia.

Tänään on siis kaikesta jännityksestä huolimatta ollut varsin "positiivinen" päivä. Ei sanan oikeassa merkityksessä (tosin eipä niitä menkkojakaan ole vielä kuulunut, ystävääni tiputtelua kyllä), mutta viime viikot ja päivät ollaan menty aika syvissä vesissä. Molempia on stressannut ja jännittänyt tulokset, joten kaikkea tyhmää on tullut sanottua tarkoittamatta. Tänään saamme iloita hyvistä tuloksista. Juhlistimme asiaa käymällä ulkona syömässä. On meidän aika hyvä vaan olla kaksinkin! Keskustelu oli vapautunutta ja vitsailimme, ajoittain jopa pystyin muistamaan meidät muutama vuosi sitten; nuorina ja huolettomina, jolloin tapasimme käydä melko useinkin ravintolassa nautiskelemassa. Voi, miten vastoinkäymiset on meitä koetelleet sittemmin, myös muut kuin lapsettomuus. Mutta tänään saamme olla rento ja rakastunut pari, jota ei paina vauvanyrityshuolet. Olemme läpäisseet seulan; meidän värkeillämme pitäisi tulla raskaaksi. Vähän kuin licence to conceive. Heh.


9 kommenttia:

 1. Varmasti tosi helpottava päivä teille! Nyt voitte jatkaa eteenpäin hyvillä mielin ja toivoa täynnä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Turnip! Totta tosiaan, iso paino nostettiin hartioilta.

   Poista
 2. Voi miten hienoa! Ehkä hyvät uutiset auttavat teitä rentoutumaan ja raskauden todennäköisyys kasvaa! :)
  Olen muuten todella onnellinen, että löysit blogiini. Helpottavaa löytää kohtalotoveri. Tiputtelua ovulaatiosta, huoh! Olisi mukava nähdä sinun käyriäisi aamulämmöistä, jos joskus päädyt niitä mittailemaan. Ja nyt jään mielenkiinnolla seurailemaan, miten sinulla tuo terolut alkaa vaikuttaa. Tuleeko sinulla muuten paljonkin sitä tiputtelua? Minulla se alkaa muutama päivä ovulaatiosta ja ihan pikkuhousunsuojalla päivässä pärjää kuukautisiin asti. Onko sinulla mihin aikaan kierrosta ovulaatio? Entä miten pitkä luteaalivaihe on? Itselläni on välillä vaikea arvioida se kp 1, kun tiputtelee ja jossain kohtaa vaan on sitten päätettävä, että tämä on kuukautisvuotoa jo. Olen huomannut, että minulla se luteaalivaihe jää kyllä jonkin verrankin alle sen 14 päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Lumi-Hiutale! Kuin myös, tosi "kiva" huomata että kroppamme toimivat aika samalla tavalla. Vastasinkin jo moniin kysymyksiisi sinne sun kiertokalenterin alle. :-) Tiputtelu alkoi mulla tässä kierrossa dpo 4 (sitä ei ole tullut ihan joka päivä) ja pikkuhousunsuojalla pärjää. Rusehtavaa kuitenkin jää merkiksi. Ja mulla ei ole tainnut luteaalivaihe olla kuin 1. pillerittömässä kierrossa tuon 14 päivää, se on lyhentynyt kierto kierrolta. Kuten koko kuukautissykli muutenkin, lähdettiin yli 30 päivästä ja enää se on alle sen.

   Poista
 3. Ai niin, miten sulle määrättiin nuo terolutit? Kp 15-24? Minun pitäisi syödä niitä sitten jatkossa taas kp 15-24, mutta ihmettelen vähän sitä, koska ovulaatio tulee vasta kp 17-20.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle lääkäri laski jotenkin niin, että otan niitä alkaen kp 18-28, tapahtuu ovulaatio sitten koska hyvänsä. Tätä ihmettelin itsekin (tietäen että kesällä se oli joskus jo kp 14:kin!), mutta gyne taas sanoi että nyt ne ovistikut roskiin ja terolutin ehdoilla mennään. Että näin nyt sit kai teen. Aion testata kyllä silti silloin kp 18 että mitä tikkuun tulee, se olkoon ainoa testikerta. Mulle lääkäri sanoi, että niitä teroja syödään nimenomaan ovulaation JÄLKEEN, vaikkei ajankohdasta voikaan olla täysin varma. Ehkä sun pitää vielä kysyä lääkäriltä, että laskeeko hän sulle edelleen 14+14 kierron (jolloin kp 15 olisi se oviksen "jälkeinen")? Koska jos terolutit mm. pidentävät kiertoa/lut.vaihetta, eikö liian aikaisin aloitettu kuuri myös saata myöhäistää ovulaatiota? En siis halua maalata piruja seinälle, vaan ihmettelen lääkäreiden erilaisia käytänteitä.

   Poista
 4. Olen samaa mieltä, kuin gynekologisi, että mielestäni on loogista aloittaa terolut ovulaation jälkeen, jos halutaan tukea luteaalivaihetta. Jos taas halutaan tasata kiertoa, niin sitten varmaan kp 15-24. Olen nyt kahden gynkologin kanssa asioinut ja terolutit tulee taas seuraavaan kiertoon. Ensimmäinen gyne sanoi, että kp 17-26 ja 2 kpl päivässä, toinen sanoi, että kp 15-24 ja yksi tabletti päivässä. En nyt oikein tiedä halutaanko mun luteaalivaihetta tukea vaiko säännöllistää kiertoa. Kysyin toiselta gyneltä, miksi toinen määräsi kp 17-24 ja 2 kpl ja sain vastaukseksi: yleensä määrätään kp 15-24 ja 1 kpl. Eli mun tilannetta ei sen kummemmin arvioitu kai? Todella hämmentävää. Mun omaan järkeeni kävisi parhaiten tuo ovulaation jälkeen aloitettu kuuri, koska silloinhan se tukisi luteaalivaihetta olettaen siis, että se terolut toimii.


  En ihan kovin vakuuttunut ole noista teroluteista ja luulen, että sinulla ja minulla toimisi parhaiten lugesteron.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sun vika lause osui nappiin: skeptisyyttä täälläkin... Entäpä jos tekisit niin, että ottaisit 1 kpl välillä 17-27 kp? Ei kai se pahaakaan voi aiheuttaa? Pahempaa kuin tämä ;)

   Poista
 5. Noin olin itsekin ajatellut. Kun ovulaatio ei tule ainakaan aikaisessa vaiheessa kiertoa ja en haluaisi sitä häiritä Teroluteilla, joten taidan noudattaa tuon toisen lääkärin neuvoa. Ja testaan tosiaan ensi kierrossa 1 kpl / päivä 10 päivää ja jos ei auta, niin sitten sitä seuraavassa kierrossa 2 kpl / päivä 10 päivää.

  Hyvä plääni! Kiitos A! :)

  VastaaPoista