torstai 3. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uutta odotettavaa

Heipparallaa pitkästä aikaa! Parin viikon blogihiljaisuus saa nyt luvan päättyä. Välillä olen käynyt kuikuilemassa, mitä tutuille kuuluu kännykän välityksellä - ja ilokseni tässä välissä on kuulunut hienoja uutisia ja isoja päätöksiä. Toivon edelleen mitä suurinta tärppionnea kaikille yrittäville.

Edit: Ai niin! Kerroimme jouluna tuleville isovanhemmille vauvasta. Tuli itkettyä joka ikisellä kerralla, tunteet oli kaikilla pinnassa. Sain Höpöttelijältä loistavan vinkin kertomiseen: paketoimme jokaiselle tutit vihjeeksi. No sehän toimi. ;-) Mieheni videoi kaikki nämä avauskerrat, jotta ne jää meille talteen. Kameraan ei kukaan kiinnittänyt huomiota, kun lahjoja muutenkin availivat, toimi sekin hyvin!

"Omaa napaa": vielä on alle pari viikkoa tätä ihanan letkeää lomailua jäljellä ennen uuden työn alkua. Lepo on  tullut tarpeeseen, sillä erityisesti joulun tienoilla voin pahoin. Oksensinkin. Nyt olo on tasoittunut niin, että huono olo yllättää parin tunnin välein, mutta syöminen ja lepo auttavat siihen kummasti. Painoni on silti laskenut, joten ei tämä pelkäksi mahan kasvatteluksi sohvalla ole mennyt. Yritän kiinnittää huomiota monipuoliseen ravintoon, ja se tuntuu sujuvan kuin itsestään: mieleni tekee lähes pelkästään terveellisiä ruokia. :-D

En ole mielestäni ollut mitenkään tavallista hirveämpi (hehe) hormonikimppu miestäni kohtaan, eikä tunnu mitään kolotuksia tai muuta vaivaa. Ei edes väsymystä. Aknea kylläkin pukkaa. :-/ Itku on kylläkin herkässä minkä tahansa koskettavan asian äärellä, ennen en ollut tämmöinen vetistelijä! Vähän jo haaveilen äitiysvaatteista ja vauvanvaatteista alennusmyynneiltä, mutta mulle iski epävarmuus: Onko näin aikaisin vielä "järkevää" hankkia vauvalle nuttuja? Ja jos ostaisin itselleni vaikka keväisempiä vaatteita varastoon, minkä kokoisia osaan ostaa?

Ensimmäinen neuvolakäynti oli viime viikolla. Neuvolantäti oli ihan mukava, että varmaan "yhteistyö" tulee sujumaan hyvissä merkeissä. Lasketuksi ajaksi sain 2.8. mutta itse pidän todempana lähemmäs 10.8. Olen siis viikolla 9-10. Sen mukaan olen päivittänyt tuon laskurinkin blogin sivupalkissa. Ensimmäinen äitiyspolilla tehtävä ultra on tammikuun puolivälissä, niin eiköhän sitten tarkennu nuo viikotkin. Tänään kävin labrassa. Koitan hoitaa mahdollisimman paljon pakollisia käyntejä nyt, kun olen vielä lomalla.

Kysymys: Onko moni teistä raskaana olevista hankkinut kotidopplerin? Kannattiko? Millä viikoilla olette saaneet kuulumaan sydänäänet?

PS. Blogissani on käyty ihan kohta 10 000 kertaa. Tuntuu uskomattomalta! Mähän aloin reilu 4 kk sitten kirjoittaa tätä lähinnä itselleni, kun en tiennyt minne muuallekaan purkaisin mieltäni. Ja nyt teitä ihania on jo näin paljon käynyt kurkkimassa - ja kommentoimassa. <3

4 kommenttia:

 1. Mukavaa, että sinne kuuluu hyvää <3

  Ajattelin kommentoida tuohon kotidoppler -asiaan, vaikkei nyt mitään kokemusta ole laisinkaan. Itse olisin varmaan sellaista hakemassa positiivisen testin tehtyäni. Olen sellainen kyttääjä; mittailen lämpöjä, tukin limoja, tunnustelen kohdunnapukkaa, teen testejä ja tuo kotidoppler olisi siis ihan kuin tehty minulle!

  En tiedä sitten, että aiheuttaako se stressiä, jos ei aina saa sydänääniä kuulumaan. Jään mielenkiinnolla lukemaan, mitä sellaista käyttäneet ovat mieltä..

  Ehkä minäkin vielä joskus pääsen näiden pohdintojen äärelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Lumi! :-) No niin juuri, se doppleri voisi tuoda vähän sellaista varmuutta tuleville viikoille, kun seuraavaan ultraan on aikaa (no nyt mulla "vaan" 2 viikkoa, mutta jatkossa).

   Pääset varmasti näiden pohdintojen äärelle ennen pitkää! <3 Hyvä se on kerätä tietoa talteen, niin mäkin tein jossain määrin yritysaikana. Ihanaa vuoden alkua sulle!

   Poista
 2. Täältä lämpimiä terveisiä, ja hienoa, kuulla että kaikki menee edelleen hyvin : )

  Kun kokemusta ei ole, niin vaikea sanoa tuohon kotidoppleriin, muuta kuin mielipide (joita yleensä riittää). Tiedostaen, että se ei ole sata varma, mutta sykkeen seurailu kiinnostaa ja saattaa rauhoittaa, niin voisihan semmoisen hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sitten menin ja hankin dopplerin käytettynä. Kokeilimme sitä ekaa kertaa tällä viikolla. Jos oikein kuulimme, sellainen piiskamainen jumpsutus kuului yhdestä kohdasta. Ensi viikolla onkin jo np-ultra, joten sitten tiedämme ja kuulemme enemmän.

   Poista