sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Hei mä liikuin! eli TTC-raporttini

Toiveikas alkoi vetää uutta liikunta-aiheista projektia syksyn ratoksi, TTC Unitedia. Pakkohan siihen oli lähteä mukaan! Voin rehellisesti todeta, että vauvan yrityksen alettua viime syksynä on liikkuminen vähentynyt radikaalisti. Kai sitä alitajuisesti ajatteli, että kohta tässä saa alkaa kasvatteleen masua, mitä sitä nyt liikaa rehkimään... Jepjep. Näin ollen urheilullinen elämäntapa (ja kroppa :O) on ollut telakalla jo liian kauan. Sovitellessani äskettäin parin vuoden takaisia housuja, totesin karun muutoksen: ei vaan mahu! Jenkkakahvaa pukkaa. Miksei se rasva voi siirtyä jonnekin toivotumpiin kehonosiin?!

Mutta takaisin TTC-projektiin. Tässä siis Toiveikkaan idea: 
Ajatuksenani oli, että jokaiselle kuulle olisi oma teemansa. Ensimmäisen kuukauden teemana on "Kokeilen jotakin uutta". Syksy on alkanut ja tanssikoulut, kuntoklubit ja kaikki etsivät uusia jäseniä. Toivoisin, että jokainen ryhmäläinen kokeilee itselle jotakin (ihan mitä tahansa) uutta lajia ja raportoi/kertoo siitä tai kuvaa sitä blogissaan haluamallaan tavalla.

Projektin virallinen starttipäivä oli eilen lauantaina 15.9. Ja suureksi ylpeydekseni voin kertoa ottaneeni sen ihan kirjaimellisesti. Hankin jumppakortin tuttuun liikuntakeskukseen ja menin kokeilemaan itselleni uutta lajia:

Kahvakuula

I'm in love. :)

Olin jo melkoisen kyllästynyt pumppeihin, mutta kahvakuula toi kaivattua vaihtelua painoharjoitteluun. Lisäksi se on kokonaisvaltaista rääkkiä kropalle, ei niin staattista kuin tavallisilla painoilla tehtävät liikkeet. Hallittua heilumista muutaman kilon painokuulan kanssa. 50 minuutin ohjelmassa käytiin läpi suuret lihasryhmät usean sarjan toistoilla. Vaikkei me ihan kuvan mukaista tasapainoilua tunnilla tehtykään, niin mun ilme oli vähintään yhtä muikea - ja olo tunnin jälkeen mahtavan jäntevä. Olo kropassa onkin tänään sitten ollut melko pökkelö, huh huh. :D Sanalla sanoen, kahvakuulatreeni oli t.e.h.o.k.a.s!!! Olen tyytyväinen ekaan TTC-suoritukseeni minulle uudesta lajista. Aion ehdottomasti mennä uudestaan.

4 kommenttia:

 1. Vaude, sulla on ollut tehokas startti TTC:n kanssa! Hyvä sinä! Kahvakuulailu on kyllä ihan kivaa, mitä olen jokusia kertoja harvakseltaan käynyt. Tekee hyvää vatsa- ja selkälihaksille oikein.

  VastaaPoista
 2. Yhdyn edelliseen! Yks työkaveri kans suositteli mulle kahvakuulan hankintaa mut en oo vielä saanut aikaseks hankkia sitä :)

  VastaaPoista
 3. Kahvakuula on kyllä todella tehokas! Itse käytän sitä osana salitreeniä. Hienosti on lähtenyt sinulla projekti käyntiin! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan ettei innostus lopahda liian aikaisin. ;) Jaksakaahan tekin liikkua!

  VastaaPoista