perjantai 14. syyskuuta 2012

Omituinen ovulaatio

Kirjoitin keskiviikkona (kp 14) taas siitä niin ihanasta ajanjaksosta kierrossa, eli ovulaation metsästyksestä. Sain sinä päivänä vaalean viivan tikkuun, kuten oletinkin. Kp 15 sain jo melko vahvan viivan sekä aamupissasta että myöhemmin iltasella usean tunnin pidättelyn jälkeen. Ihmettelin että ohhoh, nythän ovulaatio näyttäisi tapahtuvan jo joskus kp 16 jälkeen. Ainakin siltä se vaikutti. Mutta kp 16 (eli tänään) viiva alkoi jo haalistua! Näin ollen en saanut siis riittävän tummaa viivaa tikkuun yhtenäkään päivänä. Harmi, kun en valokuvannut tikkuja... Mitäköhän tästä pitäisi päätellä? Ettei ovulaatiota tullut kunnolla? Onko "melko vahva viiva" yhtä kuin ovulaatio? Ennen ei ole ollut epäilystäkään siitä huippupäivästä. Höh. Ja tänään nännitkin on jo olleet arat, mikä seuraa mulla aina ovista. Oliko se mun gyne sittenkin oikeassa, että tikut ei kerro koko totuutta ;o Mutta ihan jees, jos ovis tosiaankin oli ja meni JO kp 15, nyt toivon että tiputtelu pysyy poissa ainakin seuraavat 10 päivää. Että tämmöisiä mietteitä perjantai-iltaan. ;)

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Mä kans tikuttelin muutamana kuukautena vakavissani, kunnes gyne epäili testien luotettavuutta. Sanoi, että ne voi antaa positiivisen tuloksen liian herkästi. Ts. hormoneja on kehossa, mutta ei tarpeeksi munasolun irrottamiseen. Hän neuvoi mua seuraamaan aamulämpö; ootko sitä kokeillu?
  Nyt oon sitten joka aamu paniikissa tarkkaillu lämmönnousua. Viime kuukausi lämpö heitteli koko ajan, ja vasta 4pvää ennen kuukautisia nousi. Nyt nousi kierron puolivälissä, ja on pysynyt - vielä - normaalia korkeammalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just, eli sun gyne vihjasi ettei ovista tapahtuisikaan vaikka tikkuihin ilmestyisi viiva? Aamulämpömenetelmä on vaan nimenä tuttu, en oo muuten perehtynyt. Se vaan on tuntunut jotenkin hassulta, jotenkin enemmän totiselta kuin tikutus. :D Lisäksi mulla on tosi alhainen normaalilämpö, näkyisköhän muutokset selvästi vai ei? Pitääkö lämpö mitata kierron jokaisena päivänä?

   Poista
 3. Just sitä tarkoitti, eli testit on sen mielestä liian herkkiä hormoneille.
  Joo, joka päivä mitataan. Aina aamulla ennen nousemista. Tässä linkki sivulle, jossa on vähän asiasta: http://www.hedelmallisyys.fi/concern/Evaluating_Your_Fertility/Body_Temperature.jsp Mun lämpö menee sen alemman taulukon mukaan..
  Mäki jouduin muuttamaan asteikkoa, koska lämpö oli alhaisempi kuin asteikon alimmat:D Sain siis lääkäriltä valmiin taulukon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, jäänyt tämä kommentti unholaan. :O Mä kun luulin ettei lääkärit usko mihinkään noihin poppakonsteihin, ei aamulämpöönkään. Pitäisiköhän munkin ottaa seuraavaksi puheeksi tuo... Samalla tulisin kyllä paljastaneeksi, että edelleen huolettaa ovulaatio. Mutta viimeksi kun oli juuri se tilanne, ettei tikkuihin tullut selvästi tummaa viivaa, niin voisihan sitä hankkia yhden kuumemittarin ja alkaa vaikka ensi kierrossa mittailla (nyt jo kp 7 joten myöhästyin). Kiitos vinkistä ja linkistä! :-)

   Poista